Yükleniyor. Lütfen Bekleyin.

Mülk Yönetimi Hizmetlerimiz

Mülk Yönetimi

Anahtar Emlak olarak yatırım amaçlı edinilmiş mülklerin günlük operasyonunun gerçekleştirilmesi, mülk sahibi ve kiracı ilişkisinin sağlıklı yürütülmesi ve gayrimenkulün mülk sahibi adına en karlı hale getirilerek profesyonel olarak yönetilmesi hizmetimiz ile sizde kiralama ile uğraşmadan kira gelirinizin tadını çıkarın.

Anahtar Emlak Mülk Yöneticisi, yönetiminde olan mülklerin kiralanması ve kira süreci boyunca günlük işleyişi ile ilgili konularda mülk sahiplerine belirli bir ücret karşılığı hizmet veren kişidir.

MÜLK YÖNETİCİSİNİN GÖREVLERİ NELERDİR?

  • Mülkün günlük işleyişinden sorumludur.
  • Kiracı seçiminde izlediği yol ile doğru kiracıyı bulur.
  • Profesyonel pazarlama bilgisi ile mülkün hızlıca kiraya verilmesini sağlar.
  • Kira Sözleşmesi aşamasında hem mülk sahibi hem de kiracının haklarını gözetir ve ileride doğabilecek sorunları engellemek için gerekli hukuksal zemini hazırlar.
  • Kiracı-mülk sahibi ilişkilerinin sağlıklı ve kesintisiz şekilde ilerlemesini sağlar.
  • Mülk ile ilgili rutin bakım ya da ani onarım gereken durumlarda; ilgili tamirci, boyacı, tesisatçı…vb. kişilere yönlendirilmesi ve harcamaların raporlanması konusunda yetkili ve sorumludur.
  • Mülkün vergi, sigorta…vb. gibi zamanında yapılması gereken zorunlu işlemlerin zamanında yapılması için mülk sahibini bilgilendirme ve takibi konularında sorumludur.
  • Güncel kira bedeli için profesyonel bir analiz yapar ve değeri belirler. Kira artışını takip eder.
  • Kira ödemelerini takip eder. Kira ödemelerinin düzenli olmasını sağlar ve kaydını tutar.
  • Tahliye sürecinin yönetiminden sorumludur.
  • Site/apartman toplantılarına katılır ve mülk sahibinin çıkarlarını özeterek bilgi aktarımı sağlar.

DOĞRU KİRACI SEÇİMİ

Mülkünü kiraya vermek isteyen mülk sahiplerinin kafasındaki en büyük soru işareti doğru ve sorunsuz kiracıyı bulmaktır. Kiranın düzenli ödenmesi ve mülke zarar verilmemesi olmazsa olmaz olsa da sıkça aksi durumlar ile karşılaşılmaktadır.

Bir mülk yöneticisinin en önemli görevi ise en doğru kiracıyı bulup, mülkü sorunsuz şekilde kiralamaktır. Çünkü mülk sahibine yaşatacağınız sorunsuz bir kiralama deneyimi, mülk ile ilgili potansiyel tüm iş fırsatlarında sizin ile çalışılmasını sağlayacaktır.

MÜLKÜN TESLİM EDİLMESİ

Mülke taşınma öncesi henüz sözleşme esnasında mülkün durumu ve demirbaşları açıkça yazılmalıdır. Kiracıdan alınmış olan depozitonun neleri kapsadığı açıkça belirtilmelidir.

Kiracı elektrik, su ve varsa doğalgaz aboneliklerini kendi adına yapmalıdır. Mülk sahibinin veya önceki kiracının adına yapılmış aboneliğe devam edilmesi sakıncalı olup bu abonelikler sonlandırılmalıdır..

MÜLKÜN TESLİM ALINMASI

Tüm kiralama dönemi boyunca bakım ve onarım, ödeme takibi mülk yöneticimiz sorumluluğunda bulunmaktadır. Mülkün boşaltılması sırasında da depozito teslimi öncesi gerekli  kontrol ve var ise yapılması gereken kesintilerin yapılarak depozito iadesi yapılmaktadır.

Kira sözleşmesinde yazılan mülkün durumu ve demirbaşları kontrol edilerek tam ve eksiksiz olarak teslim alınmaktadır.

Kiracının elektrik, su, doğalgaz gibi aboneliklerini kapatmış olduğu, borçlarının olup olmadığı kontrol edilmektedir.

Site/apartmana ait aidat borçlarının kiracı tarafından ödendiğinin kontrolü yapılmaktadır.

KİRA ÖDEMESİ TAKİBİ

Kira ödemelerinin düzenli olması kiralık bir mülk sahibi için en çok önem arz eden ikinci konudur. Bir mülk yöneticisinin takibinde olması gereken konuların da başında gelir. Yönetimini yaptığımız tüm mülklerin kira ödemelerinin düzenli olması için sağlıklı bir takip gerekmektedir.

Kira yönetimini yaptığımız tüm mülklerin ay ay kira ödemeleri kaydettiğiniz CRM programımız mevcuttur.

Kira ödemelerinde bir aksama ve/veya eksik var ise mutlaka konu ile ilgili hemen kiracı ile görüşülerek söz konusu  sıkıntı çözüme ulaştırılır.

Kiranın gecikmesi ile ilgili kiracıdan aldığınız bilgiyi mülk  sahibine raporlamaktayız.

Gecikmenin devam etmesi ve/veya kiracı ile iletişimin tıkanması durumunda yasalar ölçüsünde vakit kaybetmeden ihbar ve ardından tahliye sürecini başlatmak üzere avukatımızla irtibata geçilmektedir.

E-Bülten Aboneliği ile,
Bizlerden 7/24 Haberdar Olabilirsiniz